Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Андрій Садовий

Середа, 29 червня 2016, 18:07

Садовий запустить сихівський трамвайчик на Сильвестра

Андрій Садовий

Перший трамвай на Сихів курсуватиме вже до кінця цього року.

Про це сьогодні заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Як і планувалось, до кінця цього року перший трамвай із Сихова буде повністю готовий до того, щоб перевозити пасажирів», – розповів Андрій Садовий і припустив, що це відбудеться вже восени.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, вулицю Василя Стуса планують відкрити для транспорту до середини серпня, адже наразі триває будівництво каналізаційного колектора.

«Особливість будівництва даного каналізаційного колектора полягає в тому,що роботи проводяться на глибині 8-10, а подекуди й 12 метрів. Перевага даної методики полягає в тому, що роботи проводяться у 2-3 рази швидше, аніж класичним методом наземного будівництва», – пояснив Олег Береза.

Загалом протяжність нового колектора становить 830 метрів, з яких уже готові 350.

«Старий колектор збудовали у 1985 році і не він витримав умов сьогоднішньої експлуатації. Це є цілком зрозуміло, бо коли тільки починалось його будівництво ніхто ще не уявляв собі масштабів розростання масиву Сихова. Коли ми розкрили старий колектор, то його, фактично, вже й не було. У будь-яку секунду він міг вийти з ладу і уся маса нечистот накрила б місто. Це була б техногенна катастрофа найбільшого масштабу, який би тільки могла уявити собі Україна», – розповів Андрій Садовий.

Він додав, що у липні на ремонт закриють вулиці Богданівську, Садову, Івана Котляревського та Київську.

Також у планах цього року відремонтувати пл. Івана Франка, що дозволить відкрити трамвайне сполучення з Сихова до залізничного вокзалу.

Нагадаємо, що проект «Трамвай на Сихів» реалізовується за рахунок кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, гранту німецького уряду, технічної допомоги ЄС та міського бюджету, що становить понад 27 млн. євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.