Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

очисні споруди Львова

Четвер, 30 червня 2016, 18:12

Львівводоканал отримає безкоштовне устаткування для очисних споруд

очисні споруди Львова

Львівські депутати погодили надання "Львівводоканалу" устаткування для біогазової установки на очисних спорудах.

Сьгодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про надання ЛМКП "Львівводоканал" гранту від Фонду Джона Нурмінена у формі міжнародної технічної допомоги для нейтралізації стоків біогазової установки та заходів з видалення фосфору на очисних спорудах.

Зокрема, "Львівводоканал" має можливість залучити грант від Фонду Джона Нурмінена у вигляді устаткування для видалення фосфору із стоків біогазової установки.

Устаткування вартує 380 тис євро і включає: cистему хімічного осадження, витратомір стічних вод, поточні аналізатори вмісту фосфору в стічних водах.

Як наголосила директор департаменту економічної політики міськради Ірина Кулинич, метою залучення цієї безплатної допомоги є запровадження процесу видалення фосфору на очисних спорудах задля нейтралізації фосфору, що надходить з біогазової установки.

Фонд Джона Нурмінена фінансує підготовку документації, а "Львівводоканал" витратить кошти лише на доставку устаткування та, будроботи, монтаж.\

Зазначимо, у лютому 2016 року у Львові підписали договір з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо залучення інвестицій у проект побудови біогазової станції. Загальна вартість проекту – 31,5 млн євро, з них сума кредиту, який надає "Львівводоканалу" Північна екологічна фінансова корпорація, становить 5 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.