Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Надія Савченко

Вівторок, 5 липня 2016, 15:10

Львів'яни обміняли Садового на Савченко

Надія Савченко

59% львів'ян довіряють Надії Савченко, натомість підтримка Андрія Садового як кандидата у президенти зросла серед українців.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, передає кореспондент Варіантів.

Згідно з результатами соцопитування, проведеного 10-20 червня цього року, у Львові й в області зокрема 59% мешканців довіряють Надії Савченко. 

Тоді як лише 15% опитаних на Львівщині відповіли, що вони зовсім не довіряють Савченко. У самому Львові цей показник дещо вищий – 20% містян вважають українську льотчицю не гідною довіри.

На другу і третю сходинку у рейтингу довіри львів'яни поставили міського голову Львова Андрія Садового та Міхеїла Саакашвілі. 

Зауважимо, що на Львівщині більше довіряють Садовому, аніж Саакашвілі, тоді як у місті ситуація кардинально протилежна.

"У Надії Савченко є дуже високі показники довіри як по Україні, так і по Львівській області. Але варто зазначити, що українці дуже обережно до неї ставляться", – розповів Олексій Антипович.

За його словами, незважаючи на такі високі рейтинги Савченко, шанси посісти президентське у неї крісло невисокі. 

"Савченко, звичайно, набирає певні показники, але вона може бути технічним гравцем, який здатен змінити структуру електоральних уподобань українців. Але говорити, що Савченко є тим актором, який справді щось вирішує, не можна. Більше того, високі рейтинги зараз демонструють пік Надії Савченко, далі піде вже спад. Підтримка точно зменшиться, коли українці звикнуть із тим, що вона вже вдома і займається політичною діяльністю", – зазначив Олексій Антипович.

Втім президентські амбіції Адрія Садового, у порівнянні з минулим роком, зросли. Сьогодні майже 13% українців проголосували б за мера Львова на посаду Президента України. Минулоріч віддати свої голоси готові були 9% населення. 

Практично вдвічі зросли показники Юлії Тимошенко. Якщо минулого року за неї проголосувало б майже 5% українців, то сьогодні – 8,4%.

Втричі зменшилась довіра до президента Петра Порошенка, адже у березні минулого року за нього готові були проголосувати ще раз практично 25% українців, то зараз – лише 8,8%.

Зазначимо, що 51% львів'ян підтримують ідею призначення нових президентських виборів.

На Львівщині таку ідею підтримало більше 30% населення, що проживають як у селах, так і в містах.

Нагадаємо, незважаючи на те, що Андрій Садовий лідирує у всеукраїнському рейтингу на посаду Президента України, рівень довіри до нього серед львів'ян впав майже вдвічі. Головною причиною цього стала трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі.

У соцопитуванні взяли участь 1200 респондентів, різних за віком, статтю та типом населення. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,8%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.