Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

polradio.pl

Вівторок, 5 липня 2016, 17:35

Митники не штрафуватимуть водіїв авто із іноземною реєстрацією

пункт пропуску

Через призупинення малого прикордонного руху на кордоні з Польщею, водіїв авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть за протермінування терміну перебування на Україні.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Львівській області.

Зокрема, Львівська митниця звернулась до Львівської торгово-промислової палати щодо ситуації, коли мешканці області, внаслідок призупинення угоди між Україною і Польщею про малий прикордонний рух, не можуть вчасно вивезти свої авто з іноземною реєстрацією, щоб не протермінувати термін перебування на Україні.

Торгово-промислова палата надала висновок, яким підтвердила, що призупинення з 4 липня угоди між Польщею та Україною про правила місцевого прикордонного руху є форс-мажорною обставиною

Відтак, митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за порушення митних правил до часу, коли Польща знову відновить прикордонний рух.

Нагадаємо, із 4 липня Польща призупинила малий прикордонний рух із Україною щодо в’їзду та перебування на території країни мешканців прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі до 2 серпня.

Таке рішення польська сторона прийняла чеерез організацію у Варшаві 8-9 липня саміту НАТО та приїзду до Кракова 20-31 липня Папи Римського Франциска.

Зазначимо, у результаті цього з 4 липня місцеві мешканці заблокували дорогу, що веде до пункту пропуску "Рава-Руська – Гребенне", а також "Шегині" та "Краківець". Дороги до цих пунктів пропуску були повністю розблоковані лише сьогодні зранку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.