Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

ua.112.ua

Четвер, 7 липня 2016, 14:49

Нардепи поширили дію амністії на бійців АТО

Верховна Рада

Верховна Рада поширила амністію на засуджених учасників АТО.

Сьогодні на сесії Верховної Ради 247 народних депутатів підтримали законопроект про амністію у 2016 році.

Зокрема, передбачено оголосити амністію і поширити її дію на неповнолітніх та жінок, а також чоловіків, які мають дітей віком до 16 років або дітей-інвалідів, до інвалідів першої, другої та третьої груп, хворих на туберкульоз, онкологічні захворювання, осіб, що досягли пенсійного віку, учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність України та брали участь в АТО.

Основними критеріями для застосування амністії є: незначна суспільна небезпека діянь, вчинила особа, яка відбуває покарання; важка хвороба, похилий вік, що знижують небезпеку осіб, яких пропонується звільнити від відбування покарання; значний строк відбутого засудженими покарання на момент проголошення амністії.

Також законом передбачається звільнити від відбування покарання у вигляді тримання на гауптвахті військовослужбовців, засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості, засуджених вперше за тяжкі злочини, якщо вони на день набрання чинності законом відбули не менше половини призначеного строку основного покарання.

Амністія не поширюється на осіб, які вчинили тяжкі і особливо тяжкі злочини та корупціонерів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.