Зміст статті

7 липня 2016олександр ковальчук

Коники декомунізації

Роги та копита пам'ятника бійцям Першої кінної армії.

Рука і два копита – усе, що залишилося від будьонівців поблизу Олеська.

Довідка

Пам'ятник бійцям Першої кінної армії — пам'ятник бійцям червонокозацьких, більшовицьких формувань Першої Кінної Армії Семена Будьонного.

Пам'ятник відкрили 21 грудня 1975 року з нагоди 55-річчя Першої кінної армії.

Автори — скульптор, професор і ректор Львівського інституту декоративно-прикладного мистецтва і Київського художнього інституту В. Н. Борисенко і архітектор А. Д. Консулов за цей пам'ятник стали лауреатами Державної Премії УРСР імені Т. Г. Шевченка. Конструктор Г. П. Шевчук.

Пам'ятник знаходиться над трасою Київ-Львів біля села Хватів, поблизу селища Олесько, Буського району Львівської області.

Було

Поволі ставало

Стало

vbusk.com

Пам'ятник мали демонтувати ще у травні цього року, але вчора Варіанти відвідали будьонівського гегемона разом з дроном.

Комунізм вже майже повністю вийшов з пам'ятника бійцям Першої кінної армії, але десь ще трохи залишився поміж навколишніх мешканців, які успішно декомунізують сурмача та його товариша (з сотні юних бійців із будьонівських військ) на метал.

Тепер вже металевий гевал більше схожий на другого Термінатора з Судного дня, який жертвує своїми технологіями заради світлого майбутнього.

Вершники червоного апокаліпсису нарешті сягнули своєю конструкцією масштабу Судного дня, але, звичайно, що усю цю красу можна було зберегти неушкодженою у якомусь музеї для вдячних нащадків.

Але, схоже, що не судьба.

Автор: олександр ковальчук

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.