Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Євробачення 2017

П'ятниця, 8 липня 2016, 17:27

Москаленко хоче провести Євробачення-2017 на Кульпарківській

Євробачення 2017

Заступник міського голови Львова Андрій Москаленко запевнив, що проблема Грибовицького сміттєзвалища ніяк не завадить Львову прийняти пісенний конкурс.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції у Львові.

"Якщо нам стане відомо про чергове загоряння на Грибовицькому сміттєзвалищі чи інші проблеми, що з ним пов'язані, у процесі проведення Євробачення-2017, то у нас є відповідні органи, які і займуться розслідуванням даного факту", – наголосив Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко розповів, що побоювання щодо проведення пісенного конкурсу у нашому місті – це ніщо інше, як намагання зіпсувати імідж нашої держави.

"Насправді, кожне місто має ті чи інші проблеми і їх потрібно вирішувати. По даному питанню є чітка логістика, яким чином ми це будемо вирішувати спільно з Європейським інвестиційним банком. Якщо говорити про саме "Євробачення", то слід сприймати його в контексті усієї України. Львів є тим містом, яке може  якнайкраще продемонструвати можливості нашої держави", – зазначив Андрій Москаленко.

Сьогодні Львів подав офіційну заявку на участь у конкурсі з відбору міста, яке прийматиме пісенний конкурс «Євробачення-2017».

"Ми підготували заявку, яка складається з кількох блоків інформації: сама заявка, а також опитувальник, який передбачає наше бачення локації, конкретного наповнення програми, залучення волонтерів. Окрім того, презентація самого міста Львів", – розповів Андрій Москаленко.

Серед локацій, запропонованих для проведення конкурсу є "Арена Львів", а також недобудований комплекс на вул. Кульпарківська-Ряшівська, який хотіли відкрити до Чемпіонату Європи з баскетболу-2015.

У разі, якщо Львів пройде відбір на проведення Євробачення, стадіони доведеться переобладнати спеціально під конкурс. Прикладом слугуватиме досвід Копенгагену, який у 2001 році приймав конкурс на стадіоні "Паркен". Тоді кервництвом було прийнято рішення про будівництво розсувного даху, – розповів Москаленко.

Бюджет заходу формується трьома основними джерелами. Це внески міст, що беруть участь в конкурсі, кошти від прав на трансляцію, а також рекламних контрактів.

Місто отримало підтримку від місцевого біснесу, зокрема готельного.

"Питання розміщення також важливе. У Львові є понад 10 тис. ліжкомісць. Львівський туристичний альянс гарантував, що така кількість місць буде заброньована", – керівник ЛКП агенції з підготовки подій Ліна Остапчук. 

"Однією з переваг міста є зручна маршрутна логістика: залізниця, повітряні та транспортні сполучення. Достатня близькість до європейських столиць та добра комунікація по Україні", – повідомив Андрій Москаленко. 

Нагадаємо, що 1 липня сесією Львівської міської ради було прийнято рішення про те, що Львів подасть заявку на відбір серед українських міст на право проведення конкурсу у 2017 році.

До слова, арена до Євробаскетболу, будівництво якої "заморозили", готова всього на 25%.

Євробачення-2017 в Україні відбуватиметься з 30 квітня по 14 травня. 13 травня планується грандіозний фінал.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.