Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Винниківське озеро

Вівторок, 12 липня 2016, 17:32

У озерах Львова купатися не можна

Винниківське озеро

Лише у двох міських водоймах вміст забруднюючих речовин не перевищує норми.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Результати хімічних аналізів води, проведених хімічною лабораторією КП «Адміністративно-технічне управління» протягом ІІ кварталу 2016 року показали, що немає перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин лише у двох водоймах.

Зокрема, це став у Залізничному районі (вул. Щирецька,105) та став у парку «Снопківський» (вул. Кримська, верхня водойма).

Натомість у семи водоймах виявили перевищення понад п’ятьох показників концентрацій забруднюючих речовин: потік «Лисиницький» на вул. Тракт-Глинянський, 150; став на вул. Повітряній, 2; ставок на вул. Стрийській, 15; річка Зубра в с. Зубра; став на вул. Пекарській, 50; потік «Водяний» на вул. Авіаційній, 7; потік «Скнилівок» в с. Скнилів.

«Перевищення шкідливих речовин в літній період є в місцях, де відбуваються застійні процеси, викликані надмірною кількістю рослинності та зменшення доступу кисню. У забрудненні водних джерел має місце і людський фактор, зокрема миття автомобілів у водоймах, засмічення їх відходами, адже розкладання поліетилену та пластику мають згубний вплив», – зазначив начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний.

Хімічна лабораторія щоквартально перевіряє показники якості поверхневих вод 35 водойм у Львові.

Нагадаємо, у червні Держсанепідслужба заборонила купатися на Винниківськькому озері через невідповідність вимогам санітарних норм.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.