Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 13 липня 2016, 12:38

Порошенко підписав закон про судоустрій

Петро Порошенко

Петро Порошенко підписав закон про судоустрій і статус суддів, який запроваджує нові засади формування суддівського корпусу.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Зокрема, йдеться про посилення ролі громадськості у контролі за доброчесністю та етичністю суддів та оптимізації системи судоустрою.

Також закон вдосконалює процедуру кваліфікаційного оцінювання всіх суддів: оцінювання проводитиметься за критеріями компетентності, професійної етики.

Передбачається перехід до триланкової судової системи та створення протягом шести місяців нового Верховного Суду, у складі якого діятимуть Велика Палата, функцією якої є уніфікація судової практики та вирішення юрисдикційних спорів, та чотири касаційні суди, функцією яких є розгляд справ в касаційному порядку.

Судді призначатимуться за результатами публічного конкурсу та кваліфікаційного оцінювання.

Законом «Про судоустрій і статус суддів» закріплена і нова підстава для звільнення судді з посади – непідтвердження легальності джерел походження доходів та майна.

Окрім цього значно збільшуються зарплати суддів. Поступове підвищення розмірів посадового окладу судді здійснюватиметь до 30, 50 і 75 мінімальних заробітних плат в залежності від рівня суду. 

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей законопроект на початку червня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.