Першого заступника ДП "Західукргеологія" спіймали на хабарі у півтора мільйона

середа, 13 липня 2016 р. о 16:23
Першого заступника ДП "Західукргеологія" спіймали на хабарі у півтора мільйона
lv.npu.gov.ua
хабар

Він вимагав гроші у представників однієї з львівських фірм за дозвіл на розробку газового родовища.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Сьогодні правоохоронці під час отримання частини хабара у півтора мільйона гривень затримали першого заступника керівника одного з державних підприємств.

Посадовець вимагав у представників однієї з львівських компаній три мільйони гривень за виготовлення та погодження технічної документації на розробку газового родовища, розташованого на території області.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, це був перший заступник державного підприємства "Західукргеологія" НАК "Надра України".

Наразі за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Проводиться досудове розслідування.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024