Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

проспект Свободи

Понеділок, 18 липня 2016, 15:08

У Львові запровадять нові перепустки на в'їзд у центр міста

проспект Свободи

З 1 серпня змінюється порядок в'їзду транспорту в пішохідну зону центральної частини Львова: в'їзд стане платним.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, старі перепустки синього кольору анулюють, натомість вводять нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту.

Як підкреслив керівник ЛКП «Муніципальної дружини» та радник міського голови з питань безпеки Юрій Діль, для мешканців заїзд упродовж цілої доби залишатиметься безкоштовним – потрібно лише виробити нову перепустку.

Платний заїзд буде винятково для автомобілів доставки, які працюють у пішохідній зоні з 8.00 до 11.00 год.

«Єдине прохання у нас до мешканців – не порушувати правил паркування, дотримуватись своєї зони, а також не паркуватися на тротуарах чи газонах. Це порушення правил благоустрою, тож у такому разі ми будемо вживати заходів: за першим разом – попередження, за другим – обмеження заїзду на 1 добу, за третім – обмеження на місяць та розгляд спеціальною комісією, чи надавати такій людині цей дозвіл надалі», – наголосив Юрій Діль.

За його словами, одну таку перепустку виробляють в межах 1 години, а діятиме вона впродовж року.

Авто, які обслуговують мешканців, за умови оформлення перепустки можуть безкоштовно заїжджати у центр міста з 06.00 год до 08.00 год.

«Ті автомобілі, які здійснюють доставку з 8.00 до 11.00 год, будуть сплачувати за місяць орієнтовно 140 грн. Це не надто висока сума. Ці кошти будуть витрачатись на обслуговування болардів», – пояснив Юрій Діль.

 

 

Також він зазначив, що перепустки, видані до 1 липня залишатимуться чинними лише до 1 серпня.

«Часто виникають такі питання. Якщо я, скажімо, роблю вдома ремонт, і мені потрібно завести в квартиру будівельні матеріали чи нові меблі. Таких мешканців ми просимо телефонувати на номер гарячої лінії Муніципальної дружини чи на гарячу лінію міста. Разові заїзди реєструються в журналі, адже хтось мусить нести відповідальність за той автомобіль, який заїхав», – додав Юрій Діль.

Нагадаємо, у червні на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради було вирішено, що з 8:00 до 11:00 год водії платитимуть близько 40 гривень, аби потрапити на площу Ринок та прилеглі до неї вулиці. А після 11:00 год проїзд у пішохідну частину Львова буде повністю закритий. 

Тих водіїв, які намагатимуться потрапити у центральну частину міста безоплатно, – штрафуватимуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.