Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

спроба перевороту у Туреччині

rbc.ua

Вівторок, 19 липня 2016, 11:48

У Туреччині можуть запровадити смертну кару

спроба перевороту у Туреччині

У країні намагаються розібратися, хто стоїть за невдалою спробою державного заколоту та закликають поновити смертну кару.

Про це повідомляє Euronews.

Наразі перед судом вже постали 26 військових, серед них – колишній командувач військово-повітряних сил Акін Озтюрк, якого вважають одним з безпосередніх очільників бунту.

Їх звинувачують у державній зраді, однак сам Озтюрк звинувачення відкидає.

Водночас президент Реджеп Таїп Ердоган і далі полює на можливих учасників путчу. За останні кілька днів відсторонено від службових обов‘язків чи затримано понад 20 тис людей, зокрема, суддів, поліцейських, державних посадовців та військових.

Головним натхенником заколоту Ердоган вважає проповідника-дисидента Фетхуллаха Гюлена, який проживає у США. Туреччина вимагає від США видати його, однак американський уряд просить доказів.

Сам Гюлен заявляє, що не причетний до заколоту і каже, що його організував сам Ердоган, аби мати привід розправитися з опозицією в країні.

Нагадаємо, 15 липня під час спроби здійснити державний переворот в Туреччині загинули 290 людей, ще 1440 – були поранені.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.