Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Юліан Чаплінський

Понеділок, 25 липня 2016, 16:33

На головного архітектора Львова відкрили кримінальне провадження

Юліан Чаплінський

Юліан Чаплінський вже більше ніж півроку затягує видачу містобудівних умов та обмежень на спорудження житлового комплексу на вул. Стрийській, 108.

Про це повідомила прес-служба Девелоперської компанії "Моя країна".

Кримінальне провадження проти чиновників управління архітектури Львівської міської ради відкрили за заявою ТОВ "Будівельна кераміка Львова", яка зіштовхнулась зі системним та цілеспрямованим порушенням законодавства з боку міськради, що направлене на перешкоджання реалізації великого інвестиційного проекту.

Зокрема, чиновники управління затягують та навмисно блокують видачу містобудівних умов та обмежень на зведення житлового комплексу з нежитловими приміщеннями, паркінгом та дитячим садком по вулиці Стрийській, 108. 

"Проект будівництва не порушує плану зонування території, зокрема у сфері поверховості. Абсурд полягає в тому, що забудовник із 2004 року орендує дану земельну ділянку. І відповідно до цільового призначення – будівництва житлового комплексу – розробив проект, сплачує орендну плату в бюджет міста, натомість чиновники міськради навмисно блокують подальшу видачу документів. Весь цей час ми отримували відписки та необгрунтовані відмови, які суперечили одна одній. Все це лягло в основу заяви про кримінальне правопорушення, яку передали прокурору Львівщини", – розповіла співзасновниця Девелоперської компанії "Моя країна", яка реалізовує проект, Тетяна Овчаренко.

На думку представників девелоперської компанії, прокуратура та поліція повинні вивчити дії головного архітектора у справі з блокуванням будівництва по вулиці Стрийській, 108.

"Ми розцінюємо дії головного архітектора Львова Юліана Чаплінського як такі, що порушують законодавство. Законних підстав відмовити інвесторам, які  працюють в рамках українського законодавства, немає. Питання є виключно політично вмотиваним. Правоохоронні органи повинні нарешті перевірити надані нами факти зловживань і дати об’єктивну оцінку діяльності керівництва управління архітектури", – додала Тетяна Овчаренко.

Нагадаємо, ще в червні Девелоперська компанія "Моя країна" звинуватила команду Садового у забороні будівництва на вул. Стрийській, 108.

А з кінця травня повноваження видавати містобудівні документи передали Виконкому міськоарди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.