Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Макет сміттєсортувальної лінії

Вівторок, 26 липня 2016, 16:19

Сортування сміття у Львові планують облаштувати на території Сільмашу

Макет сміттєсортувальної лінії

Спеціальний прес та сортувальну лінію приватна фірма готова встановити у промисловій зоні поблизу Рясного.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції “Оцінка технологій утилізації твердих побутових відходів у Львові”.

Керівник проекту "Чисте місто" Іван Олексієвець пояснив, сортувальна лінія потрібна місту для зменшення кількості відходів, які вивозять на сміттєзвалища. 
Він заявив, що потужність сортувальної лінії становитиме близько 500 тонн у день, частина обладнання вже використовувалося. Аналогічні сортувальні лінії працюють в Червонограді, Золочеві.

За словами Олексієвця, ТзОВ "Захід Ресурс плюс" заснована спеціальна для сортування та переробки сміття у Львові. Підготовка до сміттєсортувальних робіт ведеться власним коштом. Однак остаточне рішення про надання права на сортування буде відомо після рішення міської влади.


Іван Олексієвець як автор патенту на виробництво альтернативного палива зі сміття, додав, що перероблене сміття можна буде використовувати як альтернативне паливо при виробництві цементу. Вартість палива з твердих побутових відходів буде прив'язана до вартості вугілля та становитиме 40% його ціни.

Нагадаємо, що першочерговим кроком перед рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, є укріплення схилу спеціальними сміттєвими тюками, які виготовлятимуть на спеціальному пресі, що встановлять у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.