Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Понеділок, 1 серпня 2016, 13:50

Україна повністю перейшла на ProZorro

Львів

Закупівлі через систему ProZorro стали обов’язковими на всій території України.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Зокрема, з 1 серпня 2016 року завершується повний перехід на електронні публічні закупівлі через систему ProZorro.

З квітня всі свої надпорогові тендери (від 200 тис для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) перевели центральні органи влади, великі державні підприємства і природні монополісти. Тепер використовувати ProZorro зобов’язані також місцеві органи влади, комунальні підприємства і інші організації, які використовують кошти платників податків.

Як зазначили у міністерстві, повний перехід на електронну систему означає, що відтепер всі тендери, які перевищують порогові значення, повинні проводитись через ProZorro.

Що стосується так званих допорогових закупівель (вартістю до 200 тис грн на товари і послуги і до 1,5 млн грн на роботи), то вони наразі не зобов'язані використовувати ProZorro.

"Система працювала в пілоті саме на допорогових закупівлях, і довела свою надзвичайну ефективність: за рік пілотного проекту в ProZorro сума економії склала більше мільярда гривень (загальна сума економії на сьогодні сягнула 2,6 млрд грн). Тому ми закликаємо всіх сумлінних державних замовників використовувати ProZorro ще і на допорогах", – підкреслив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Нагадаємо, із червня усі закупівлі від 10 тис гривень на Львівщині відбуваються в он-лайні. А станом на 20 травня у Львівській області 100% розпорядників бюджетних коштів були зареєстровані на електронних майданчиках системи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.