Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електронне декларування

gazeta.dt.ua

П'ятниця, 5 серпня 2016, 14:40

Львівські посадовці декларуватимуть доходи в он-лайні

електронне декларування

У Львові презентували нову електронну систему декларування майна для посадовців.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, сьогодні представники Національного агентства з питань запобігання корупції та експерти Програми розвитку ООН в Україні презентували систему електронного декларування.

"Термін подачі електронної декларації за 2015 рік: з 15 серпня до 13 жовтня 2016 року. Її обов’язково мають заповнити як всі високопосадовці держави, так і народні депутати, судді, прокурори, слідчі, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування категорії А – Б. Після подачі декларації вони матимуть 7-денний термін, щоб за необхідності внести зміни і поправки", –  наголосив заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

З 2017 року до 1 квітня е-декларації за 2016 рік повинні подавати всі державні службовці та посадовці, а також судді, прокурори, слідчі, правоохоронці.

За словами Радецького, за подання електронної декларації з недостовірною інформацією у межах до 134 тис грн передбачено дисциплінарну відповідальність, від 134 тис грн – адміністративну, від 345 тис грн – кримінальну відповідальність або позбавлення волі до 2-х років за умови умисного приховування.

Зазначимо, запровадження електронного декларування є умовою для отримання безвізового режиму з ЄС та фінансової підтримки від МВФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.