Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЛКП "Лев"

Вівторок, 9 серпня 2016, 18:26

У Львові стартує реєстрація домашніх тварин

ЛКП "Лев"

Цього року у Львові розпочнуть формувати єдину загальну міську базу господарських тварин.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Скоро ми анонсуємо початок реєстрації господарських тварин. У березні була прийнята ухвала, в якій також передбачено реєстрацію господарських тварин. Це буде єдина загальна міська база всіх господарських тварин, які повинні зареєструвати і фізичні власники собак, і юридичні особи. Звичайно, це не швидкий процес, але ми сподіваємось, що хоча б 50% тварин до кінця року ми повинні ідентифікувати", – заявила керівник ЛКП "Лев" Оксана Кошак.

За її словами, людей, які гуляють з тваринами, інформуватимуть про обов’язковість реєстрації.

"Як показує аналітика, 60% безпритульних – це власницькі тварини, які загубилися або яких вигнали. Ми ніколи не змінимо ситуацію з безпритульними тваринами, поки не обмежимо відтік власницьких тварин", – зазначив організатор міжнародної бази даних Animal-id.info Віктор Копач.

Нагадаємо, 17 березня депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами. Зокрема, запровадили обов'язкову реєстрацію собак та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення до тварин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.