Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

учні

vlasno.info

Середа, 17 серпня 2016, 16:18

Учні в українських селах не мають доступу до якісної освіти, – Міносвіти

учні

Дві третини учнів, що навчаються у сільських школах, здають ЗНО на початковому і середньому рівнях.

Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.

Як розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, підсумки цьогорічного ЗНО показали, що місто і село мають нерівний доступ до якісної освіти.

Зокрема, дві третини учнів, що навчаються у сільських школах, здають ЗНО з усіх предметів на початковому та середньому рівнях, набираючи від 1 до 6 балів за 12-бальною системою.

Ситуація зі школярами, що навчаються в місті, дуже відрізняється: більше половини дітей ЗНО на достатній та високий рівень, здобуваючи від 7 до 12 балів. 

За даними УЦОЯО, 68,3 % випускників міських шкіл здають українську мову на достатній та високий рівень (від 7 до 12 балів), історію України – 44,9 %, математику – 56,4 %.

Натомість у сільській місцевості за тестування з історії України 77,5 % дітей отримали від 1 до 6 балів за 12-бальною шкалою, математику на початковий та середній рівні склали 72,3 % дітей, а українську мову – 62,7 %.

Відтак Міносвіти пропонує впроваджувати опорні школи, аби подолати очевидний розрив між якістю освіти в селі та місті.

"Одна з причин цього розриву – низька якість викладання у малокомплектних школах сільських територій. Зрозуміло, коли вчитель фізкультури викладає іноземну мову, а кабінетів фізики та хімії немає взагалі, то й результати ЗНО будуть низькими. В опорних школах навпаки створюється потрібне дітям освітнє середовище, в якому працюють хороші вчителі та є необхідне для навчання обладнання", – зауважила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Нагадаємо, на наступний рік абітурієнти можуть не здавати ЗНО з англійської мови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.