Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікет перевізників

Вівторок, 30 серпня 2016, 15:17

Подякуй Садовому за те, що пішки йдеш додому, – пікет львівських перевізників

пікет перевізників

Якщо Андрій Садовий не задовольнить дві основні вимоги приватних перевізників, вони обіцяють вже завтра заблокувати транспортну систему Львова.

Про це повідомив кореспондент Варіантів із місця події.

Сьогодні під стінами Львівської міської ради зібралось близько сотні водіїв маршруток, активістів та підприємців.

Всі вони вимагали, щоб Андрій Садовий пішов на діалог, адже приватних перевізників турбують проблеми, що роками назрівали у транспортній системі міста.

«Вимог у нас багато, але ключовими є дві: врегулювання пільгових перевезень у Львові та створення робочої групи, яка займалась би всіма проблемними питаннями у транспортній системі міста», – розповів голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За його словами, таку робочу групу, до складу якої входили представники приватних перевізників, створили ще у 2008 році. Втім вона профункціонувала лише один рік.

«У 2014 році ми тричі звертались у міськраду, щоб відновити цю робочу групу, а також двічі цьогоріч. Спочатку отримали від Віктора Щира відповідь про те, що її існування є недоцільним, потім нам повідомили, що при управлінні транспорту створили громадську раду. І з невідомих нам причин у цю раду не включили жодного нашого представника, які до того ж своєчасно подали свою заявку. Потім подавали інформаційний запит самому Андрію Садовому, проте відповіді також не отримали. І нам цікаво, чому рішення про відмову у створенні робочої групи приймає Віктор Щир, який не є компетентним у цій справі, адже такі групи створюються відповідно до рішення міського голови», – заявив Андрій Корчинський.

Андрій Садовий погодився, що така робоча група потрібна, відтак пообіцяв перевізникам зайнятись цим питанням.

«Ми створимо робочу групу, вона поспілкується з перевізниками. Також цим займеться профільна інженерна комісія, і згодом будемо виносити відповідне рішення на сесію міськради. Я за те, щоб ми завжди всі спірні питання вирішували за круглим столом переговорів», – зазначив міський голова.

Щодо врегулювання пільгових перевезень, то львівські водії запропонували меру ввести кількісні або ж часові обмеження на проїзд пільговиків у транспорті.

«Ми не відмовляємося возити пільгові категорії населення. Але їхня кількість із кожним днем збільшується, і я не маю на увазі бабусь та дідусів. Дуже часто люди заходять в маршрутку й просто кажуть «посвідчення», причому часто це є молоді люди, яким абсолютно нічого не бракує. Документи можуть бути давно протерміновані, але це ніхто не контролює. А як водій може вслідкувати за тим, чи дійсне посвідчення, якщо паралельно йому треба їхати, брати гроші і давати решту людям?», – обурився водій Михайло.

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міськради Віктор Щир, кількість людей, що користуються підробленими посвідченнями, поступово зростає. Більше того, сьогодні на деяких міських маршрутах більше 60% пасажирів їздять безкоштовно.

«За нашими даними зараз у Львові є близько 302 тисячі пільговиків, а це майже половина від усього населення міста. Так, пільгові категорії є дійсно великою проблемою для перевізників. Але міська влада суттєво вплинути на це не може, адже пільгові категорії населення визначає законодавство. А в нас просто немає таких важелів впливу, щоб змінювати чи відміняти закон України», – додав Віктор Щир.

Серед інших вимог, які висунули приватні перевізники, є запровадження електронного квитка, затвердження нового складу тендерного комітету тощо.

Втім якщо Андрій Садовий не задовольнить основних, то перевізники одностайно заявляють: вже завтра на маршрути не вийде жоден автобус. Натомість водії приїдуть в центр міста і заблокують там рух усього транспорту.

Нагадаємо, сьогодні вранці через страйк приватних перевізників на міські маршрути вийшло лише 362 автобуси зі 640. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.