Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 8 вересня 2016, 16:54

В Україні проведуть перепис населення

Львівщина

Раніше перепис населення відкладався з-за відсутності коштів у бюджеті.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Сьогодні уряд прийняв постанову про створення міжвідомчої групи з питань науково обгрунтованого оцінювання демографічного розвитку країни. 

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, останній перепис населення в Україні проводили у 2001 році.

"У світі перепис населення практикується раз на десять років. Але зараз у нас така ситуація, що ми маємо військові дії на Сході, анексію Криму. Нам варто провести перепис, аби оцінити втрати людських ресурсів та розуміти неконтрольований міграційний рух", – наголосив Андрій Рева.

У міністерстві зазначили, що відсутність інформації щодо загальної чисельності українців створює загрозу національній безпеці країни, оскільки саме чисельність і склад населення є фундаментом у визначенні мобілізаційного потенціалу, робочої сили, бюджетних витрат, що спрямовуються на надання послуг та оцінювання ризиків, пов’язаних із безробіттям і бідністю.

Відтак, передбачається, що за результатами перепису буде проаналізовано стан демографічної ситуації та статево-віковий склад населення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.