Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сміття

Понеділок, 12 вересня 2016, 16:03

Львівське сміття засмерділо між Дніпром і Кривим Рогом

Сміття

Мешканці мікрорайону Діївка міста Дніпра, перекрили трасу на Кривий Ріг, через вивіз львівського сміття на Дніпровське сміттєзвалище.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

На акцію протесту вийшло більше ста жителів, вони наголошують на тому, що їхній протест аполітичний.

Як зазначила в коментарі "Радіо Свобода" учасниця акції, громадська активістка Тетяна Лампіка, протест викликаний рішенням міської влади щодо допущення звезення на полігон комунального підприємства "Еко-Дніпро" немісцевого сміття, однак наразі жителі вимагають закриття також і самого сміттєзвалища.

«Це звалище й так сильно смердить, у криницях у людей погана вода. Обурення людей викликали останні заяви міськради про те, що місто буде приймати сміття звідусіль, аби лиш платили. Ця акція стихійна, але ми намагаємось стежити за порядком. Ми націлюємо людей на те, що має бути зустріч з представниками міськради, і градус протесту спаде. Ми зв’язались з мерією і просимо представників влади приїхати поговорити з людьми», – пояснила Лампіка.

В управлінні охорони навколишнього природного середовища міськради раніше заявили, що в умовах, коли полігон недоотримує кошти на утилізацію сміття від місцевих жителів, місто зацікавлене в прийомі побутових відходів з інших міст.

На Facebook-сторінці Дніпровської міскої ради анонсовано офіційний коментар заступника міського голови Михайла Лисенка щодо ситуації, яка склалась на полігоні КП "Еко-Дніпро".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.