Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівське сміття

Понеділок, 12 вересня 2016, 18:02

Дніпро відригнуло львівське сміття

Львівське сміття

Дніпро більше не прийматиме львівське сміття.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Дніпровської міської ради.

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко пояснив:

«На липень-серпень з львівськими перевізниками був підписаний договір на вивезення сміття до міста Дніпра. Наше місто погодилося прийняти 9 тисяч тонн відходів. На сьогодні до Дніпра привезено 8,7-8,8 тисяч тонн. 13 вересня термін дії договору закінчується. Місто зі свого боку виконало всі договірні зобов'язання, підставивши плече допомоги Львову в умовах екологічної катастрофи. Це був тимчасовий вимушений захід, більше сміття приймати не будемо».

Заступник міського голови також наголосив, що сміття зі Львова не створює екологічної катастрофи в Дніпрі.

«Для порівняння: якщо зі Львова на полігон КП "Еко-Дніпро" привезено 9 тисяч тонн сміття, то з самого Дніпра – 125 тисяч тонн твердих побутових відходів за цей самий період. Львівське сміття приймало не лише Дніпро, а й інші міста України, зокрема Київ. Приймав його й полігон у Кривому Розі. Стосовно цього було відповідне рішення Кабінету Міністрів України», – зазначив заступник міського голови.

Крім того, Михайло Лисенко додав, що наступного року Дніпро розпочинає масштабний проект по роботі з твердими побутовими відходами: їхнім сортуванням, переробкою тощо. У зв'язку з цим навантаження на полігони міста зменшиться щонайменше вдвічі.

Нагадаємо, що минулого тижня львівське сміття погодився приймати Миколаїв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.