Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:50

Малехів виділить Львову землі під сміття

сміття

Для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища Малехівська сільрада виділить Львову дві додаткові земельні ділянки.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вчора на сесії міськради депутати затвердили договір про спільну діяльність між громадами Львова та Малехова. Йдеться про рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Як пояснила керівник юридичного управління міськради Гелена Пайонкевич, місто взяло на себе нові зобов’язання перед Малеховом, зокрема завершення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, встановлення відповідної огорожі і вирішення питання з інфільтратами, звільнення мешканців села від оплати за водопостачання.

"Також на Львівську міську раду покладається обов’язок – здійснити коригування проекту рекультивації впродовж 1 року з дня набрання чинності договором, і, відповідно, повернути цей проект на експертизу. Суть цього договору полягає в тому, що він набере чинності після затвердження його рішеннями Львівської міської та Малехівської сільської рад. Санкції передбачено доволі істотні, тобто будь-який випадок невиконання цього договору може потягнути за собою розірвання договору зі сторони Малехівської сільської ради в односторонньому порядку", – зазначила Гелена Пайонкевич.

Натомість Малехівська сільська рада має виділити Львову 2 додаткові земельні ділянки, а договір набере чинності після затвердження Малехівською сільрадою.

Нагадаємо, як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, 20% майданчиків Львова переповнені сміттям, яке немає куди вивозити. Приймати сміття зі Львова відмовились Дніпро, Миколаїв та більшість населених пунктів Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.