Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

П'ятниця, 23 вересня 2016, 10:49

На Львівщині зросла кількість вільних вакансій

Центр зайнятості

У січні-серпні цього року на ринку кількість вакантних робочих місць збільшилася на тисячу, порівняно з минулим роком.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, з 35,1 тисяч вакансій у січні-серпні 2015 року до 36,7 тисяч вакансій станом на сьогодні.

Зменшилася й чисельність зареєстрованих безробітних, які за допомогою служби зайнятості шукали роботу: з 55,9 тис. до 49,5 тисяч осіб.

Як повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, упродовж січня-серпня цього року працевлаштували 30,9 тисяч осіб, у тому числі 13,3 тисяч безробітних. Ще 6,1 тисячу мешканців області охопили громадськими та іншими роботами тимчасового характеру, 7,6 тисяч – професійним навчанням, перенавчанням і підвищенням кваліфікації.

Загалом на початку вересня в області нарахували 17,9 тис безробітних і 3702 вільні місця праці. Відтак на одну вакансію претендувало 5 безробітних (минулого року – 8).

"Здебільшого фірми і компанії запрошують на роботу робітників з інструментом, інженерних і технічних працівників, а на обліку у центрах зайнятості перебувають особи з вищою освітою, часто звільнені з державних установ економісти, фінансисти, юристи, менеджери, котрі за попереднім місцем роботи отримували доволі високу заробітну плату", – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, серед факторів, які негативно впливають на ринок праці, –переважання вакансій з низьким рівнем оплати праці. Середній розмір виплати допомоги з безробіття у серпні становив 1761,48 грн, а працедавці в середньому пропонували потенційним працівникам 2120,4 грн, що вдвічі менше за обласний середньомісячний розмір зарплати (у липні – 4790 грн).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.