Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

збитий МН17

slovoidilo.ua

Середа, 28 вересня 2016, 16:36

У катастрофі малайзійського літака винна Росія

збитий МН17

Слідство підтвердило причетність Росії до катастрофи малайзійського літака МН17, збитого на Донеччині.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Члени Міжнародної слідчої групи, що розслідує причини катастрофи малазійського Boeing, яка сталася 17 липня 2014 року, встановили, що літак був збитий з пускової установки "Бук", яка була доставлена в Україну з Росії.

За інформацією слідства, є докази того, що місцем запуску ракети було поле в районі Первомайського, яке в той час перебувало під контролем проросійських бойовиків.

"Міжнародній слідчій групі вдалося встановити більшу частину маршруту, яким слідувала СОУ ЗРК "Бук" на територію України, а також маршрут її руху в зворотному напрямку. Це стало можливим завдяки обробці інформації, отриманої із записів перехоплених телефонних розмов, показань свідків, фотографій і відеоматеріалів, розміщених у соціальних мережах, а також відеоматеріалу, який ще не надавався розголосу і був отриманий від свідка. ЗРК переміщався з території Росії на територію Східної України і пізніше був перевезений на білому тягачі марки "Volvo" і тралі. Даний транспортний засіб супроводжувало кілька машин і люди у військовій формі", – наголосили у СБУ.

Зараз Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна, держави, що входять в Міжнародну слідчу груп, ведуть спільне кримінальне розслідування причин катастрофи авіалайнера.

Слідство все ще триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.