Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вітроелектростанція на Львівщині

Понеділок, 10 жовтня 2016, 10:48

У нові вітряки під Самбором вклали 20 мільйонів

вітроелектростанція на Львівщині

У Старому Самборі відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У Старому Самборі 7 жовтня відкрили другу чергу найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції "Старий Самбір-1". Висота однієї вітроустановки – 119 м, довжина – 56 м. Гарантійний термін роботи – 20 років, а загальна вартість проекту – 20,5 млн євро.

Будівництво другої черги ВЕС "Старий Самбір-1" тривало впродовж 2016 року, а завершилось у серпні цього року. На сьогодні станцію готують до включення в енергосистему України. У складі другої черги ВЕС "Старий Самбір-1" змонтували також дві вітротурбіни, відтак, після її включення загальна потужність ВЕС "Старий Самбір-1" становитиме 13,20 МВт, а річне виробництво електричної енергії – біля 36,0 млн кВт годин.

Зазначимо, із зведенням ще двох вітряків, будівництво вітроелектростанції "Старий Самбір-1" є повніістю завершеним.

Нагадаємо, "Старий Самбір-1" – це найпотужніша у Західній Україні вітроелектростанція. Два вітряки встановили на горі під Старомим Самбором у лютому 2015 року. Систему приєднали до Об’єднаної енергосистеми України, а за 2015 рік перша черга вітроелектростанції виробила 15 млн кіловат годин електричної енергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.