Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Вівторок, 11 жовтня 2016, 11:41

Садовий планує розширити межі Львова

Львів

Міський голова вважає, що прийняття змін до Перспективного плану Жовківського і Яворівського районів сьогодні унеможливить розвиток Львова.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні депутати Львівської облради мали розглядати питання "Про схвалення змін до проекту Перспективного плану спроможних територіальних громад Львівщини (в частині Яворівського і Жовківського районів)", однак вони перенесли його на наступну сесію облради, яка відбудеться 25 жовтня.

Ініатором такого рішення був міський голова Львова Андрій Садовий.

"Вчора ввечері відбулась зустріч із міським головою Львова, секретарем міськради та керівниками фракцій. На цій зустрічі тривало дуже гаряче обговорення Перспективного плану Жовківського та Яворівського районів, адже Андрій Садовий просив перенести питання по цих двох районах на наступне пленарне засідання облради", – прокоментував заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

За його словами, Андрій Садовий зазначив, що Львів планує розширити свої межі: Жовківсткий та Яворівський райони прилягають до міста. Більше того, якщо ці два перспективні плани розглянуть сьогодні, Львів не матиме місця для розвитку.

Натомість, чому міський голова заговорив про розширення меж Львова і, відповідно, відтермінування питання щодо цих двох районів, в останній день перед сесією облради, Володимир Гірняк коментувати не став.

"Це неетично з мого боку говорити за міського голову, думаю, про це краще запитати у нього самого", – додав Володимир Гірняк.

Також він наголосив, що на наступне засідання облради, де розглядатимуть зміни до Перспективних планів Жовківського та Яворівського районів, запросять керівництво Львова.

Зазначимо, раніше депутати голосували, щоб перенести розгляд перспективного плану лише Жовківського району, однак голова Львівської облради Олександр Ганущин наголосив, що варто перенести і питання щодо Яворівського району.

"Якщо перенести питання щодо цих двох районів на два тижні, то нічого страшного не станеться", – зазначив Олександр Ганущин.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.