Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пенсія

dt.ua

П'ятниця, 4 листопада 2016, 16:22

Українці зможуть дізнаватись розмір майбутньої пенсії

пенсія

Пенсійний фонд України переходить на електронний документообіг.

Про це сьогодні під час візиту до Львова заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

З 1 січня 2017 року Пенсійний фонд запроваджує Єдиний реєстр пенсіонерів та повністю переходить електронний документообіг.

«Основну масу пенсійних справ ми вже перевели в електронний вигляд, наразі тривають завершальні роботи. Більше того, ми переходимо на новий формат оформлення пенсій: вже з початку наступного року українці зможуть оформлювати пенсії без прив’язки до свого місця проживання», – розповів Павло Розенко.

Відтак кожен українець отримає вільний доступ до своєї пенсійної справи через оновлений портал Пенсійного фонду. Для цього потрібно буде авторизуватись через свій персональний електронний ключ чи пароль, який можна буде отримати в управлінні Пенсійного фонду.

«Таким чином в онлайн-режимі кожна людина, яка працює, зможе спостерігати, як формується її пенсійне майбутнє, як сплачує вона чи її роботодавець внески та на яку пенсію в майбутньому можна розраховувати. Також там буде чітко вказано, яку частину заробітку беруть для обрахування пенсії, і як враховано трудовий стаж», – пояснив Павло Розенко.

Як зазначив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, пенсіонери на такому порталі зможуть не лише переглядати свою справу, а й подати заяву на призначення пенсії, на її перерахунок, не виходячи з дому.

«Лише архіви паперових справ Пенсійного фонду займають приблизно 10 футбольних полів. Тому це принципове оновлення роботи, адже перейшовши на електронний документообіг, ми досягаємо нової якості обслуговування», – підкреслив Олексій Зарудний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.