Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Марш Волі

Автономний Опір

Неділя, 6 листопада 2016, 08:26

Львівській суд заборонив Нестора Махна

Марш Волі

Вчора, 5 листопада, Окружний адміністративний суд частково задовільнив позов виконкому Львівської міськради та заборонив ГО "Автономний опір Львів" проводити сьогодні вуличний марш пам'яті Нестора Махна. 

Про це повідомила активіст Автономного опору Ярина Волошин.

"В принципі, заборонили акцію проводити організації, а фізичні особи могли би проводити, але я думаю, що ми не будемо сьогодні нічого робити. Тим більше, шо навколо нашого залу цілу ніч їздили праві в балаклавах і ми тут чергуємо постійно", - розповіла вона Варіантим.

Ярина Волошин зазначила, что автономи обов'язково оскаржать дане рішення.

"Апеляцію будемо подавати однозначно, бо це прецедент і це нечесно, я вважаю. У нас мета заходу – Махно, у них – протидія нам. Що більше відповідає законодавству та Конституції?", – наголосила активістка.  

Засідання суду тривало 26,5 годин.

Нагадаємо, виконком Львівської міської ради звернувся в суд з проханням заборонити у неділю, 6 листопада, проведення масових заходів у Львові.

Звернення до суду стало реакцією влади міста на заяву Правого сектору та Цивільного корпусу "Азов" Львівщини про те, що вони не допустять проведення у Львові  "Маршу волі" автономів і закликали правоохоронців "запобігти провокації".

Праворадикальні організації також  подали заявки на проведення в тому ж місці і в той же час, де і автономи, віча, на якому збирались обговорювати прояви лівоекстремізму, та лекції на тему традиційних цінностей.

Перед тим ГО "Автономний Опір Львів" подала заяку на проведення пішої ходи "Марш Волі" з нагоди вшанування річниці від Дня народження Нестора Махна.

Нестор Махно – політичний та військовий діяч, командувач Революційної повстанської армії України, керівник селянського повстанського руху 1918–1921 років, відомий анархіст та тактик ведення партизанської війни. В спиках діячів, заборонених законом про декомунізація, не зазначений.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.