Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 10 листопада 2016, 14:31

Синютка хоче конкурсної рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Олег Синютка

Олег Синютка хоче, аби мер Львова оголосив відкритий конкурс на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, адже всі попередні проекти були непрозорими.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Львівська облдержадміністрація розробила технічні умови для розробки проектів із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Як зазначив сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, відповідно до напрацьованого документу Львівська міська рада повинна оголосити відкритий конкурс, переможець якого має проводити рекультивацію Грибовицького полігону твердих побутових відходів.

«Ті проектні рішення, які на сьогодні пропонували для врегулювання ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі, насправді підлаштовували під ту чи іншу компанію. А це неправильно підлаштовувати технічні рішення під політичні замовлення. Це принципово важливо оголосити міжнародний конкурс, задавши відповідні технічні умови, і вибрати правильну систему перетворення звалища», – розповів Олег Синютка.

За його словами, сьогодні існує два різні варіанти рекультивації Грибовицького полігону. Перший передбачає облаштування заводу, який, переробляючи всі відходи, що розташовані на самому сміттєзвалищі, виготовляв би біодизель.

«Інший аспект рекультивації – накриття самого сміттєзвалища плівкою та ґрунтом, відвід звідти біогазу, а згодом створення системи біогазації. І вже мінімум три компанії із 26, які зацікавлені питанням Грибович, вже готові забезпечити біогазацію», – пояснив Олег Синютка.

Як повідомляли Варіанти раніше, на початку жовтня міська рада власними силами розпочала рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища, не чекаючи на надходження кредитних коштів від Європейського інвестиційного банку.

Наприкінці вересня Міністерство фінансів погодило виділення Львову кредиту розміром 75 млн грн від Європейського інвестиційного банку на рекультивацію полігону та будівництво нового сміттєпереробного заводу. Позику місто отримає на 25 років із пільговим періодом під приблизно 1,5% річних.

Нагадаємо, Олег Синютка також сьогодні запропонував три ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині. Компанію, що займеться його спорудженням, також визначатимуть на конкурсній основі.

А саме Грибовицьке сміттєзвалище так і не визнали зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.