Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай на Сихів

Четвер, 17 листопада 2016, 19:16

У Львові урочисто запустили трамвай на Сихів

трамвай на Сихів

Наразі кінцеві зупинки є на площі Соборній та проспекті Червоної Калини поряд з кінотеатром імені О. Довженка.

Загальна довжина трамвайної лінії – 11,5 км. Щоб у 2016-ому нею проїхав трамвай, будівельники проклали понад 20 км рейок та майже 3,5 тисячі трамвайних залізобетонних плит, встановили 226 опор контактної мережі, натягнули понад 8 тисяч метрів контактного дроту, змонтували 16 посадкових платформ, поклали майже 10 тис. м. кв. тротуару.

Електрику для нової лінії постачають дві тягові підстанції: одна модернізована, а інша – спеціально збудована для сихівського  трамваю.  

На новій трамвайній лінії, збудованій у місті вперше за останні 30 років, буде 14 зупинок з Сихова до центру Львова, і 15 – у протилежний бік, з центру - до Сихова.

Наразі маршрут пролягає від площі Соборної через вулицю Стуса до кінотеатру імені Довженка. Після завершення усіх будівельних робіт, затримка яких пов’язана з перенесенням ринку, до кінця року маршрут трамваю буде продовжений до кінцевої зупинки - вулиці Вернадського.

Спочатку тут курсуватимуть 10 трамваїв, а після продовження його руху до вул.Вернадського кількість вагонів зросте до 13. На маршруті їздитиме 7 нових трамваїв львівського  виробництва "Electron" та вагони, що пройшли капітально-відновлювальний ремонт.

Перші трамваї №8 виїжджатимуть на маршрут о 6:10 з пл. Соборної та о 06:32 від кінотеатру ім. Довженка, останні відправлятимуться о 23:27 та о 23:48 відповідно. Відтак, із Сихова до центру міста можна буде дістатись за 25-30 хвилин.

Додамо, проект реалізовується за рахунок кредиту від ЄБРР у розмірі 12 млн. євро, гранту німецького уряду у 5 млн. євро, технічної допомоги ЄС у розмірі 1,5 млн. євро та за кошти з міського бюджету – 8,850 млн. євро. 

Будівництво трамвайної колії на Сихів передбачено Генеральним планом Львова. Згідно з проектом, прокладено 11,5 км колії в обидва боки по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини до ринку "Санта Барбара". Тендер на виконання робіт виграла компанія "ONUR" (Туреччина). Технічний нагляд за ремонтними роботами здійснює французька компанія  "Еджіс Інтернешнл".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.