Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська міськрада

Четвер, 24 листопада 2016, 11:44

142 львів'ян, що пережили Голодомор, отримають матеріальну допомогу

Львівська міськрада

Міськрада виплатить 142 таким мешканцям міста 42 600 грн, а це приблизно по 300 на особу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Згідно з розпорядженням міського голови Львова Андрія Садового від 27 жовтня, управління соціального захисту виплатить 142 львів'янам, які пережили Голодомор 1932-1933 років, одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 42 600 грн.

"Ці люди, котрі пам'ятають Голодомор і можуть про нього розказати, дають нам шанс засвоїти той страшний урок з історії не через підручники, а через безпосередній контакт із живими свідками. Вшанування пам’яті невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося", – зазначила начальниця управління соцзахисту міськради Наталія Демкович.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій вшановують в Україні щорічно у четверту суботу листопада.

За даними істориків, протягом 1932-1933 років жертвами голоду, що виник внаслідок адміністративних заходів радянської влади в Україні, стали понад 10, 6 млн осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.