Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Пустомитівський район

Понеділок, 28 листопада 2016, 13:13

У 2016 році інвестиції у Львівщину зросли на 22%

Пустомитівський район

Протягом січня-вересня у Львівщину інвестували понад 9,4 млрд грн, найбільше коштів зосередили у Пустомитівському районі області.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У січні-вересні 2016 року підприємства та організації Львівщини освоїли понад 9,4 млрд грн капітальних інвестицій, що на 22,1% більше від обсягу капітальних інвестицій за відповідний період минулого року.

Найбільше інвестували в обласні центри – майже 4,9 млрд грн, або 51,7%. Значні обсяги освоєні у Пустомитівському (6,9% від загального обсягу), Стрийському (4,2%), Городоцькому (4,0%), Кам’янка-Бузькому (3,7%) та Яворівському (2,8%) районах.

Головним джерелом фінансування капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 62,5% від загального обсягу.

Частка кредитів банків становила 7,4%, за рахунок коштів іноземних інвесторів освоєно 3,4% інвестицій. Також із місцевих бюджетів було направлено 4,2% капітальних інвестицій.

Незначною залишається частка інвестицій, профінансованих з державного бюджету – 1,4%.

Найбільше коштів інвестували цьогоріч на Львівщині у матеріальні активи (98,4%). Зокрема, у житлові будівлі спрямовано 22,3% усіх інвестицій, нежитлові будівлі – 16,3%, інженерні споруди – 10,0%.

На придбання машин, обладнання, інвентарю та транспортних засобів витрачено 45,8% усіх вкладень. У нематеріальні активи направлено 1,6% капітальних інвестицій.

Найбільші обсяги капітальних інвестицій у січні-вересні 2016 року освоїли промислові підприємства Львівщини – 3,1 млрд грн, що становить майже третину від обласного обсягу.

За видами промислової діяльності значні інвестиції освоїли підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (745,7 млн грн), з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (614 млн грн), машинобудування (517,4 млн грн), з виготовлення виробів із деревини, паперу та поліграфічної діяльності (376,8 млн грн), текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри (260,3 млн грн), з виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (229,1 млн грн).

Будівельні організації та фізичні особи-забудовники здійснили більше 2,1 млрд грн капітальних вкладень (22,8% від загального обсягу).

А на будівництві житла протягом січня-вересня 2016 року освоєно 2,1 млрд грн, що на 10,9% менше у порівнянні з січнем-вереснем попереднього року. Більше третини цих коштів (36,2%) інвестувало населення у будівництво індивідуальних житлових будинків.

Також вагомою була частка капітальних інвестицій, спрямованих у сільське, лісове та рибне господарство (8,0%), оптову та роздрібну торгівлю (7,8%), операції з нерухомим майном (6,7%), транспорт, складське господарство, поштову та кур’єрську діяльність (5,9%).

Водночас, незначною була питома вага тимчасового розміщування й організації харчування у загальному обсязі інвестицій (0,9%), інформації та телекомунікацій (1,1%), професійної, наукової та технічної діяльності (1,2%), а також соціальної сфери (1,7%).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.