Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміття

Четвер, 1 грудня 2016, 14:39

Львів виділив 36 мільйонів на вивезення сміття

сміття

Львівські депутати виділили додатково 36 млн грн "Львівспецкомунтрансу" на вивезення побутових відходів.

Сьогодні депутати прийняли зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2016 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова.

За це рішення проголосували 38 депутатів.

Як наголосила директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич, основними питаннями в ухвалі є виділення ЛКП "Львівспецкомунтранс" 36 млн грн як компенсацію за вивезення сміття зі Львова, придбання житла для учасників АТО та передання невикористаної субвенції "Львівавтодору" на сихівський трамвай.

Щодо ситуації із вивезенням сміття, то станом на 1 листопада ЛКП "Львівспецкомунтранс" отримав 64,1 млн грн на вивезення сміття у місті, з них на 2,7 млн грн підприємство витратило на закупівлю сміттєвих контейнерів. Загалом з міста було вивезено 67,5 тис т сміття на що було витрачено 76,8670 млн грн.

Ці 36 млн грн розраховані на листопад.

Нагадаємо, у вересні міськрада уже виділяла 40 млн грн на вивезення сміття зі Львова. Приймати сміття зі Львова відмовились Дніпро, Миколаїв та більшість населених пунктів Львівщини.

Також нещодавно Варіанти склали карту регіонів, куди подорожувало львівське сміття протягом червня-жовтня.

Додамо, що сьогодні вранці під стінами Львівської мерія зібралися активісти, які вимаги від депутатів не виділяти землю "Львівспецкомунтранс" у Рясному для сортування сміття.

На що саме депутати виділили кошти з бюджету можна переглянути тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.