Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Пам'ятник Андрею Шептицькому

Четвер, 8 грудня 2016, 14:16

ЛОДА визначила музеєфікаторів Шептицького

Пам'ятник Андрею Шептицькому

Львівська ОДА затвердила робочу групу, яка займатиметься створенням музею Митрополита Андрея Шептицького у Львові.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Олега Синютки №968/0/5-16 від 7 грудня.

«Створити робочу групу з передачі приміщень колишнього монастиря о. Реформатів за адресою: м. Львів, вул. Кривоноса, 1, корп. 1 (будівля З-3) Курії Львівської архиєпархії УГКЦ для створення музею Митрополита Андрея Шептицького», – зазначено у розпорядженні.

Робоча група до 1 лютого 2017 року має  розробити поетапний план заходів з передачі приміщень колишнього монастиря о.Реформатів;

здійснити пошук альтернативного приміщення для Львівського державного університету внутрішніх справ;

розробити механізм передачі першого поверху будівлі колишнього монастиря Курії Львівської архиєпархії УГКЦ;

передати вивільнені приміщення першого поверху будівлі колишнього монастиря Курії Львівської архиєпархії УГКЦ під реконструкцію та розміщення експозиції музею;

розробити проект щодо передачі будівлі колишнього монастиря з державної власності у власність територіальної громади Львівської області.

Очолити робочу групу зголосився Олег Синютка, співкерівником робочої групи буде голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, секретарем робочої групи стане директор Департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Христина Береговська.

Також у склад робочої групи входитимуть: начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, народні депутати України Ігор Васюник та Микола Величкович, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради Юрій Візняк, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Валерій Середа.

Нагадаємо, нещодавно львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.