Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Понеділок, 19 грудня 2016, 15:21

Львівські школи закрили на карантин

школа

З 20 до 23 грудня у школах Львова тимчасово призупинили навчання.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За результатами позачергового засідання міської комісії з техногенної небезпеки та надзвичайних ситуацій, від завтра, 20 грудня, до п’ятниці, 23 грудня, у школах було призупинено навчання.

"На сьогоднішній день ми припиняємо навчання на 4 дні, у зв’язку з тим, що кількість учнів, які відсутні у школах через хворобу, постійно зростає і на сьогодні вона становить 27%. В п’ятницю ми будемо мати інформацію від Державного лабораторного центру і будемо приймати подальші рішення, чи відновлювати навчання, чи навчання буде ще припинено на декілька днів", – зазначила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

За її словами, зимові канікули у школах розпочинаються з 31 грудня і будуть тривати до 20 січня, однак, якщо карантин буде тривати ще й наступнийтиждень, то у міськраді планують зменшити канікули.

Як наголосив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, за минулий тиждень зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРЗ і понад 5 тис з них стосуються захворювань у дітей.

"Відтак, інтенсивний показник складає 1119 на 100 тис населення при епідпорозі 646, що майже вдвічі перевищує епідпоріг по розрахунках. Можна було б допустити продовження навчального процесу, але, враховуючи велику кількість відсутніх дітей, комісією прийнято рішення, щоб припинити навчання в школах, з метою розірвання ланцюга", – заявив Володимир Зуб.

За інформацією управління охорони здоров’я міськради, інтенсивний показник захворюваності становить 1191,1 на 100 тис населення при епідпорозі 646,84 на 100 тис населення.

Насьогодні відсутність дітей по школах міста через хворобу становить 27%. Ще 12 грудня цей показник дорівнював 19,27%, 13 грудня – 20,23%, 14 грудня – 21,73%, 15 грудня – 23,63%, 16 грудня – 25,84%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.