Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

алкогольні вироби

Середа, 21 грудня 2016, 11:34

У 2017 році значно зростуть ціни на алкоголь та тютюн

алкогольні вироби

Верховна Рада ухвалила закон про підвищення низки акцизів і рентних платежів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема, Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу, що передбачають підвищення акцизів на алкоголь і тютюнові вироби, а також рентних ставок за користування надрами та радіочастотами.

Це рішення підтримали 235 народних депутатів.

Відтак, закон також передбачає підвищення акцизів на виноробну продукцію та слабоалкогольні напої, рентних ставок за користування радіочастотами (окрім мобільного зв'язку), екологічного податку на 12% (прогнозний рівень інфляції), а також зростання специфічної складової акцизу на тютюнові вироби на 40% за збереження адвалорної на рівні 12%.

Рентну плату за користування надрами, водою і лісовими ресурсами збільшено на 10,4% – прогнозне зростання оптових цін, нормативну грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення підвищено на 6%, фіксований сільгоспподаток – на 14%, тоді як сільгоспземель – залишено на колишньому рівні.

Водночас нардепи підтвердили зменшення рентної ставки для видобутку нафти з 45% до 29% (для глибин видобутку понад 5000 м – з 21% до 14%) і відмову від зниження рентної ставки для нових свердловин з видобутку газу до 12%.

Також з 1 січня 2018 року розподіл аграрної бюджетної дотації буде обмежено 150 млн грн на одного сільськогосподарського товаровиробника.

Нагадаємо, сьогодні зранку Верховна Рада прийняла держбюджет на 2017 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.