Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Понеділок, 26 грудня 2016, 13:56

Громадські обговорення щодо сміттєпереробних заводів на Львівщині відбудуться не раніше весни

сміттєзвалище

Лише сам конкурс на визначення компанії-інвестора триватиме до кінця лютого, після нього напрацьовуватимуть технологію переробки сміття і лише тоді проведуть громадські слухання.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, звітуючи про свою діяльність за 2016 рік.

"Перед оголошенням конкурсу на будівництво сміттєпереробних заводів на Львівщині ми провели перемовини більше, ніж із 20 підприємствами. І сьогодні ми вже маємо кілька міжнародних компаній, які подали свої пропозиції. Втім, до середини лютого всі охочі взяти участь у конкурсі ще можуть подавати свої заявки", – розповів Олег Синютка.

За його словами, другим етапом у питанні сміттєпереробних заводів в області буде встановлення технології, відповідно до якої компанії-переможці перероблятимуть тверді побутові відходи, а також потрібно визначити інвестиційні зобов’язання для цих підприємств.

Відтак, лише після завершення цього етапу можна буде проводити громадські слухання з мешканцями районів, де спорудять сміттєпереробні заводи.

"На сьогодні всі три земельні ділянки під будівництво сміттєпереробних заводів оформлені відповідно до чинного законодавства, на них виготовлена відповідна технічна документація. Тож після визначення кінцевої технології і компанії, які здатні впровадити цю технологію, ми обов’язково зустрінемся із громадами, де презентуємо напрацьовані конццепції та вислухаємо їхню думку", – додав Олег Синютка.  

Нагадаємо, на початку листопада Олег Синютка презентував три земельні ділянки під спорудження сміттєпереробних заводів.

Вони знаходяться у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах області, а самі землі є непридатними для будь-яких сільськогосподарських робіт, оскільки забруднені гірничо-хімічною промисловістю.

Ознайомитися з детальним списком потенційних компаній-інвесторів, які зацікавлені у будівництві сміттєпереробного заводу на Львівщині, можна тут.

А офіційно конкурс на визначення компаній, які займуться будівництвом сміттєпереробних заводів, стартував 9 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.