Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівські маршрутки

Понеділок, 26 грудня 2016, 14:37

Синютка анонсував монетизацію пільгових перевезень на Львівщині

львівські маршрутки

На Львівщині можуть запровадити монетизацію пільгових перевезень у ІІ кварталі 2017 року.

Про це сьогодні повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, звітуючи про свою діяльність за 2016 рік.

"Монетизація пільгових перевезень – це ключова річ, яку ми повинні впровадити на Львівщині у 2017 році. Потрібно виділити людям кошти, якими б вони оплачували проїзд у громадському транспорті", – розповів Олег Синютка.

У Верховній Раді вже прийняли закон, згідно з яким Кабмін повинен розробити положення про монетизацію пільгових перевезень. Відтак, за словами Синютки, Львівщина претендує на першість серед регіонів, де повинні ввести монетизацію.

"З початку року монетизацію ще не вдасться запровадити, тож у бюджетах районів і міст місцеві органи влади повинні передбачити кошти на відшкодування компаніям витрат за пільгові перевезення. Але я сподіваюсь, що вже у ІІ кварталі 2017 року ми займемось впровадженням монетизації пільг на Львівщині, хоча це все буде залежати від Кабміну", – зазначив Олег Синютка.

Водночас він запевнив, що у 2017 році без громадських обговорень не підвищуватимуть тарифів на проїзд у громадському транспорті.

"У питанні підвищення вартості проїзду у транспорті ми повинні дивитися об'єктивно на речі, що відбуваються на ринку транспортних перевезень: на вартість пального та автозапчастин, а також на розмір заробітної плати самих водіїв. Єдине, що я можу гарантувати, так це те, що жодного підвищення тарифів на території Львівщини не буде без громадського обговорення. З цим також погоджуються самі перевізники", – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, у бюджеті Львівщини на 2017 рік не передбачили коштів на компенсацію перевізникам витрат на пільгові категорії населення. 

А станом на кінець жовтня на Львівщині компенсували лише 30% пільгових перевезень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.