Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сміттєвіз

Четвер, 29 грудня 2016, 14:35

Львівщина витратила 10 мільйонів на нові сміттєвози

сміттєвіз

Кошти, спрямовані на виконання природоохоронних заходів, витратили на закупівлю сміттєвозів та контейнерів для сміття.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслана Гречаника, у 2016 році за кошти обласного природоохоронного фонду – 10 млн грн – придбали 7 нових сміттєвозів, контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів та устаткуванням для зважування сміття для полігону ТПВ.

"Спецтехніку придбано для безпечного збирання, перевезення твердих побутових відходів для міст Добромиль, Великі Мости, Радехів, Новий Розділ, Броди, Старий Самбір та Турки", – наголосив Руслан Гречаник.

Він додав, що з метою централізованого збору сміття було закуплено контейнери для сміття та облаштовано місця для їх розташування для Червонограду, Самбірського району, міст Добромиль і Старий Самбір, Скелівської, Страшевицької, Топільницької та Замківської сільських рад Старосамбірського району, смт. Красне Буського району, Уличнянської та Доброгостівської сільських рад Дрогобицького району та 11 сільських рад Турківського району.

Крім того, для дотримання правил технічної експлуатації сміттєзвалища у Новояворівську придбали автомобільну вагу для зважування сміття. Устаткування дозволить проводити облік кількості усіх видів відходів, що надходять на полігон, та контролювати ступінь їх накопичення.

"Реалізація зазначених природоохоронних заходів покращить систему централізованого збору та вивезення сміття на території населених пунктів. Також це сприятиме зменшенню накопичення відходів і утворення стихійних сміттєзвалищ на Львівщині", – зазначив Руслан Гречаник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.