Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні вироби

Вівторок, 3 січня 2017, 11:52

З 2017 року в Україні на 20% дорожчатиме алкоголь

алкогольні вироби

Порошенко підписав закон про підвищення акцизів на алкогольні і тютюнові вироби.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, президент Петро Порошенко підписав законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році", який передбачає підвищення акцизів на алкогольні і тютюнові вироби та зниження ренти на видобуток нафти.

Зокрема, законом підвищується акциз на спирт етиловий на 20% з 105,8 гривні/літр до 126,96 гривні/літр, на пиво на 12% – з 2,48 гривні/літр до 2,78 гривні/літр. На слабкоалкогольну продукцію також передбачається підвищити акциз на 12%.

Окрім цього передбачено і підвищення з 2017 року розміру специфічної складової акцизу на тютюнові вироби на 40%, адвалорна складова залишається на рівні 12%.

Також передбачається переглянути ставки екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які прогнозуються на рівні 112 і 110,4% відповідно.

Так ставки екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом (крім ставки для стільникового радіозв'язку) з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2016 році збільшені на 12%. Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції в 2016 році збільшено на 10,4%.

На всі свердловини при видобутку газу, нафти та конденсату з нових родовищ, де буріння почнеться з 1 січня 2017 року, буде поширюватися рентна ставка в 29% і 14% в залежності від глибини покладів.

Також встановлюється, що з 1 січня 2018 року розподіл бюджетної дотації здійснюється в сумі не більше ніж 150 млн гривень на одного сільськогосподарського товаровиробника в рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.