Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

bus2.ru

П'ятниця, 10 серпня 2012, 14:10

Севастополь, услід за Донецьком, збирається судитися із ЛАЗом

Севастопольська міська державна адміністрація має намір у судовому порядку отримати куплений у компанії "Львівські автобусні заводи" (ЛАЗ) тролейбус.

Голова Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба повідомив, що місто заплатило за транспортний засіб 1,7 млн. грн. ще 2008 року.

"Проблемою залишається автобус, за який були заплачені гроші, але завод нам його не віддав. Один тролейбус ми вирвали відтіля. Правда, у них уже є рішення суду про те, що вони з нами розрахувалися одним тролейбусом. Будемо судитися", - сказав В. Яцуба.

Крім того, він повідомив, що севастопольська влада поставила заводу умову: ЛАЗ не буде допущено до тендера на купівлю 5 тролейбусів, поки підприємство не надасть тролейбус.

Тендер на купівлю 5 тролейбусів буде відкрито 14 серпня.

10 тролейбусів було куплено на кошти держбюджету в 2011 році. У 2008 році Севастополь перерахував Львівському автомобільному заводу за 2 тролейбуси 2 млн грин. Перший з них було доставлено у Севастополь влітку 2011 року. Другий так і не було поставлено замовнику.  Вартість одного тролейбуса за ці роки збільшилася вдвічі, однак влада міста наполягає на отриманні тролейбуса за старими цінами.

Нагадаємо, у липні міський голова Донецька Олександр Лук'янченко звинуватив ЛАЗ у зриві поставок і повідомив про те, що Донецьк відмовляється від 10 туристичних автобусів, наданих ЛАЗом.

Донецька міськрада тоді ж подала позов на ЛАЗ до господарського суду у зв'язку з тим, що підприємство не поставило автобуси в обумовлені терміни.

Донецьк вимагав повернути йому сплачені кошти (26 млн грн), а ЛАЗ, в свою чергу, вважав це неможливим у зв'язку з тим, що вже були закуплені необхідні комплектуючі та матеріали для виробництва автобусів.

Як пояснила прес-служба ЛАЗу, терміни поставок автобусів були зміщені через те, що оплата за замовленні Донецьком на початку 2012 року автобуси до Євро-2012 поступила тільки в квітні. 

Джерело: Українські новини 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.