Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

швидка допомога

Четвер, 12 січня 2017, 12:44

На Львівщині створять госпітальні округи

швидка допомога

Львівщина буде першою областю, де у рамках реформи медичної галузі, впровадять госпітальні округи.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як наголосив вчора, перебуваючи з візитом у Львові, заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, у рамках реформування медичної галузі у 2017 році буде створено госпітальні округи на території області.

З січня 2017 року в Україні стартував перший етап медичної реформи, який полягає у зміні фінансування первинної ланки медичної допомоги. Медичні заклади поступово переорієнтовуватимуть на систему оплати за надані послуги. 

"Підготовка галузі до впровадження реформи передбачає і впорядкування медичної інфраструктури у кожній громаді, підготовку вторинної ланки до впровадження страхової моделі медицини та формування  госпітальних округів, а також затвердження їх меж", – заявив Павло Ковтонюк.

За його словами, медичну мережу в Україні планують створити саме на основі формування госпітальних округів. У створених округах мають бути лікарні інтенсивного лікування, які повинні бути розміщені на відстані 60 км з метою забезпечення громадян медичними послугами протягом однієї години. Саме ці критерії будуть ключовими для формування госпітальних округів.

Відтак, як розповіла в.о.директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, наразі на Львівщині триває обговорення проекту карти госпітальних округів – область розглядатимуть як пілотний регіон для впровадження цієї реформи і планують створити тут 10 округів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.