Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водоспад Лазний

wikimapia.org

П'ятниця, 20 січня 2017, 15:30

В Україні декомунізують заповідники

водоспад Лазний

Мінприроди ініціювало зміну назв територій та об’єктів природо-заповідного фонду.

Про це повідомила прес-служба Мінистерства екології та природних ресурсів України.

Відтак, Мінприроди звернулось до облдержадміністрацій з проханням перейменувати території та об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.

"Процес декомунізації, що відбувається по всій країні, не може оминути об’єкти природно-заповідного фонду, адже саме вони є візитівкою для туристів з різних країн, є спільною природною спадщиною українських громадян. Тому в своїй назві вони мають відображати власну цінність та унікальність, або бути пов’язані із природою, культурою чи історією відповідної місцевості", – наголосив заступник міністра з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.

Також Мінприроди ініціювало перейменування заповідників загальнодержавного значення. 

Нагадаємо, 9 квітня 2016 року Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.