Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

браконьєрство

П'ятниця, 27 січня 2017, 16:13

В Україні планують в чотири рази збільшити штрафи за браконьєрство

браконьєрство

Також планують посилити й відповідальність для посадовців.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

Як наголосила сьогодні т.в.о. голови Держлісагентства Христина Юшкевич, підготовлено проект, який передбачає суттєве збільшення штрафів за порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання. 

Зокрема, Держлісагентство пропонує збільшити розмір стягнення за незаконне добування або знищення лося до 80 тис грн (на сьогодні – 20 тис грн), оленя європейського – до 60 тис грн (на сьогодні – 15 тис грн), оленя плямистого – до 50 тис грн, лань – до 40 тис грн (на сьогодні – 10 тис грн), козулі та муфлона – до 32 тис грн (зараз – 8 тис грн).

«Ми підтримуємо, щоб відповідальність за браконьєрство була підвищена і на законодавчому рівні. Необхідно збільшувати і штрафи (зараз максимум 3400 грн, а планується 17 тис грн, для посадових осіб – з 6800 до 34 тис грн) та строки ув’язнення», – наголосила Христини Юшкевич.

За її словами, необхідно впроваджувати європейську культуру полювання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.