Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Сводоби

П'ятниця, 3 лютого 2017, 12:45

В Україні планують скоротити кількість святкових днів

проспект Сводоби

Вихідні 1, 2 та 9 травня можуть скасувати.

Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті.

Український інститут національної пам’яті представив для громадського обговорення розроблений ним проект закону "Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні".

Закон визначає такі категорії свят: державні свята (робочі й неробочі), традиційні свята (неробочі), скорботні дні, професійні свята і пам'ятні дати, які є робочими днями.

Відтак, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень.

"Не передбачається скасування міжнародних і всесвітніх свят як 8 березня, 1 травня, однак кількість святкових вихідних днів зміниться з 11 (за умови існуючого переносу вихідних може зростати до 20) до 9: замість вихідного дня 8 березня пропонується встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9 березня).

Замість 1-2 травня – запровадити у другу п’ятницю вересня День сім'ї як вихідний день. Вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8 травня – День пам'яті та примирення", – йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.