Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Арсен Аваков

Середа, 8 лютого 2017, 13:30

Аваков знайшов заміну Деканоїдзе

Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Кабміну призначити Сергія Князєва головою Нацполіції України.

Про це написав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Арсен Аваков запропонував Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману призначити головою Національної поліції України Сергія Князєва. 

За словами Авакова, Володимир Гройсман розглядатиме дану кандидатуру сьогодні на засіданні Кабміну.

"Я запропонував кандидатуру Сергія Князєва за результатами Консультаційного конкурсу, який відбувався за моєї ініціативи з 15 грудня 2016 року по 6 лютого 2017 року", – написав Аваков.

Дотепер, як зазначає Арсен Аваков, генерал поліції Сергій Князєв очолював Департамент карного розшуку Нацполіції України.

З 1995 року Сергій Князєв, за даними Авакова, працював у карному розшуку – від оперуповноваженого в Білій Церкві до начальника управління в Київській області. Кандидат юридичних наук.

Протягом останніх трьох років Сергій Князєв очолював обласні управління поліції в Закарпатській та Рівненській областях, працював також у Київській та Донецькій областях.

"За мужність і героїзм, проявлені при захисті суверенітету і територіальної цілісності України в грудні 2014 року Князєв Сергій Миколайович нагороджений Орденом Данила Галицького. Я сподіваюся, що генерал поліції Князєв, маючи досвід роботи «на землі», високий особистий авторитет, зарядженість на реформи, відмінний послужний список в карному розшуку і справжній бойовий досвід, є найкращою кандидатурою на Голову Національної поліції України", – зазначив Арсен Аваков.

За даними української служби ВВС, двоє інших кандидатів, які пройшли у фінал конкурсу, – Костянтин Бушуєв і Андрій Вишневський.

Нагадаємо, раніше Нацполіцію очолювала Хатія Деканоїдзе. Проте у листопаді минулого року вона заявила про відставку через те, що "її повноваження не були достатніми для різких змін".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.