Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

Четвер, 9 лютого 2017, 12:30

Синютка назвав ситуацію з Польським Генконсульством у Львові російською провокацією

Олег Синютка

У Львові та області планують забезпечити додаткову охорону історичним об'єктам.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

Олег Синютка зауважив, що в ніч на 8 лютого стіни Генерального консульства Республіки Польща у Львові розмалювали проросійські провокатори.

"Я вважаю, що даний випадок є провокацією проросійських сил для того, щоб посварити українців і поляків. Я думаю, що це той ланцюжок, що розпочався з Гути Пеняцької через Биківню і тепер привів до Польського консульства. Такі провокації, на жаль, будуть з’являтися все частіше, адже українська армія здатна боронити кордони на сході країни, а по-друге, Україна є прихильною до виконання Мінських домовленостей. Саме тому робитимуться всілякі провокації, аби розбурхати ситуацію і у нас, на заході України", – розповів Олег Синютка.

Очільник облдержадміністрації підкреслив, що Генеральний консул Республіки Польща у Львові Вєслав Мазур, розділяє його думку про те, що даний інцидент – проросійська провокація.

"Я вчора розмовляв із Вєславом Мазуром, і він також розуміє, що цей випадок є провокацією проросійських сил із метою зіштовхнути українців та поляків. Ми дійшли до повного розуміння, що незважаючи на такі речі, ми повинні демонструвати єдність наших дій та помислів", – наголосив Синютка.

Також, за словами Олега Синютки, у Львові та області планують забезпечити додаткову охорону історичним об'єктам.

"Але варто розуміти, що на території Львівщини є дуже багато об’єктів спільної української та польської історії, відтак забезпечити охорону кожного з них – нереально. Тому провокатори, які хочуть продемонструвати нестабільну ситуацію на Львівщині, звичайно, будуть шукати такої нагоди", – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, вчора вранці на паркані Генерального консульства Республіки Польща у Львові виявили напис "Наша земля -1", а також сліди від червоної фарби на самій будівлі.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження.

Також нещодавно невідомі осквернили пам'ятник вбитим полякам на місці винищеного польського села Гута Пеняцька Бродівського району на Львівщині. Залишки пам'ятника пофарбували у кольори українського прапора УПА, а також намалювали символи СС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.