Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 9 лютого 2017, 17:06

Львівська мерія визначилася, хто безкоштовно отримуватиме стоматологічні послуги

Львівська міськрада

Львівські депутати затвердили програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям львів'ян на 2017-2018 роки.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли "Програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення м. Львова на 2017-2018 роки". Це рішення підтримали 55 депутатів.

Йдеться про забезпечення окремих категорій львів'ян безплатною стоматологічною допомогою.

За словами начальника управління охорони здоров'я департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Володимира Зуба, аналіз сучасного стану стоматологічної галузі та перспектив її подальшого розвитку свідчить про необхідність реорганізації стоматологічної служби міста.

Він наголосив, що в жодній з держав не існує практики державного фінансування стоматологічних послуг населенню.

Відтак, безкоштовна стоматологічна допомога надається: дітям, ветеранам війни, інвалідам I і II груп, вагітним жінкам, членам сімей загиблих учасників АТО, пенсіонерам, людям, нагородженим знаком "Почесний донор України".

Однак за кошти місцевого бюджету не виконується зубопротезування металокерамікою, дорогоцінними металами, протезування на імплантах та протезування високовартісними пластмасами.

Нагадаємо, ще при розробці бюджету на 2017 рік Львівська міськрада зменшила видатки на фінансування державних стоматологій у місті, плануючи перейти на приватну стоматологію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.