Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 10 лютого 2017, 13:32

У Львові нагороджуватимуть преміями україномовних письменників

Львів

Львівська міськрада затвердила премію Міста літератури ЮНЕСКО.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО. Ця премія присуджується щороку авторам за вперше опублікований твір українською мовою.

«Львів – єдине місто в Україні, яке є в мережі креативних міст ЮНЕСКО. Ми маємо титул «Місто літератури ЮНЕСКО». Ми вже маємо конкурс на підтримку україномовного книговидання, коли ми визначаємо краще львівське видавництво. Зараз хочемо більшу увагу звернути на авторів», – наголосив в.о. начальника управління культури міськради Михайло Мороз.

За його словами, автори не обов’язково мають буди українськими, але критерієм буде твір українською мовою. За результатами розгляду журі має присудити три премії. Переможець одержить 150 тис грн з міського бюджету, також передбачено приз глядацьких симпатій – премія «Вибір читача».

«Премія буде присуджуватися в грудні до річниці, коли наше місто одержало титул «Місто літератури ЮНЕСКО», – додав Михайло Мороз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.